Γιάννης Μαλαφής: ” Δέσμευση μας η δημιουργία Κέντρου Αδέσποτων”

Δικαίως η Χιακή κοινωνία έχει αποδοκιμάσει τη στάση του αντιδημάρχου σχετικά με το τροχαίο που σημειώθηκε με θύμα ένα αδέσποτο ζώο.

Δυστυχώς το να βρεθεί ένα ζώο στις ρόδες μας χωρίς να φταίμε, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, το πως αντιμετωπίζει κανείς ένα τέτοιο τραγικό γεγονός έχει να κάνει με την παιδεία, την ευαισθησία, και τελικά την ποιότητα του χαρακτήρα του καθενός.

Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη και θεωρώ ότι το θέμα θα πάρει το δρόμο του νομικά και οι αρχές θα ενεργήσουν κατά το όπως προστάζει το δίκαιο.

Πρέπει όμως να σταθούμε στην ουσία του πράγματος. Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού η συμπεριφορά μας προς τα αδέσποτα. Ο Δήμος θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα ζώα συντροφιάς. Δράσεις και υποδομές για να είναι ασφαλή και υγιή όλα τα αδέσποτα.

Δέσμευση μας είναι η άμεση δημιουργία κέντρου αδέσποτων και η αυστηρή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας. Παράλληλα δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών μαζί με οργανώσεις και ομάδες ειδικών στα θέματα των ζώων και θα δημιουργήσουμε κάθε αναγκαία δομή προκειμένου να προστατέψουμε ανθρώπους και ζώα.

Στο τέλος της θητείας μας τα αποτελέσματα θα είναι ορατά και μετρήσιμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.